Enklare att lägga till podcast på Spotify

Det har länge varit en dröm för många att lägga till sin podcast på Spotify. Men det har varit krångligt. Du har behövt använda dig av tredjepartstjänster, vilket varit svårt och kostsamt. Men nu äntligen finns ett enkelt sätt att snabbt få upp sin podcast på Spotify!

Spotify for podcasters

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Vi är många som länge drömt om att Spotify ska göra det enklare för oss poddare att lägga upp våra podcast. De har en plattform som många använder för att lyssna på musik, och varför ska inte också vi podcastskapare få lägga till vårt innehåll där?

Spotify satsar på podcast

Spotify har sedan en tid tillbaka satsat mycket på podcast. Tidigare i år köpte man upp
publiceringstjänsten Anchor och produktionsbolaget Gimlet Media.

Med verktyget Spotify for podcasters följer omfattande statistikverktyg för att bland annat se vad ens följare lyssnar på för musik. Det finns även en tillhörande blogg där du kan kommunicera med dina lyssnare.

Arbetarlitteratur på Spotify

Jag la upp min podcast Arbetarlitteratur på Spotify. Det var oerhört smidigt och den dök upp omedelbart. En liten länkning i sociala medier och jag såg en direkt ökning av antalet lyssningar. Så upp med din podcast på Spotify idag!