Om att tjäna pengar som expert på verktyget

När du gör en podcast blir du expert. Dels på det ämne du avhandlar, men också på själva verktyget. Den här boken är ett resultat av vad jag lärt mig i mitt podcast-skapande. För att finansiera mitt fortsatta arbete hjälper jag andra att göra podcasts. Jag erbjuder föreläsningar, personlig rådgivning och har skrivit den här boken i ämnet.

Gör du en humorpodcast kan du sätta ihop en scenshow och ta inträde. Eller så uppträder du gratis men finansierar ditt uppträdande genom att sälja merchandise på plats. Eller så låter du ett företag eller en organisation sponsra kvällen. Eller så uppträder du på nästa styrelsemöte. Eller varför inte samla in kollekt?

Med din podcast blir du ett känt ansikte. Som ett sådant ansikte kan du erbjuda en rad olika tjänster. Kanske blir du erbjuden en roll i en reklamfilm? Få en roll i företags mediesatsningar. Eller agera konferencier på en gala eller vid en konferens.

Med din podcast visar du att du kan ljudproduktion. Erbjud dina tjänster för företag och organisationer som vill göra podcasts.