Om att kränga saker

Som jag nämnt tidigare bör du se din podcast som mer än en podcast. Lås dig inte till en medieform när du kan nyttja alla. Det gäller även kreativa sätt att få in pengar.

Sälj t-shirts, tröjor, tygkassar, genomskinliga kepsar, muggar eller lakan. Eller skriv en bok. Har du gjort intervjuer kan dessa transkriberas och säljas i tryckt form. Då finns dessutom många fler stipendier att söka, för då blir du plötsligt författare!

Den här boken om att podda är också ett sätt för mig att tjäna pengar på kringprodukter.

Det finns sajter på nätet som specialiserat sig på att sälja produkter åt olika företag och organisationer. De erbjuder färdiga produkter att designa och en färdig webbshop för kunden att beställa från. På samma vis har det de senaste åren lanserats allt fler tjänster som hjälper dig att trycka din egen bok. Men mest pengar behåller du om du ordnar med tryckerier på egen hand. Sköter du tryckning och distribution i egen regi kan du sätta upp en webbshop, förslagsvis med WordPress och gratistillägget Woocommerce. Då undviker du att andra företag äter en för stor del av din kaka, men du får å andra sidan en del administration att göra på egen hand.