Om fördelarna med att uppmana till interaktion

På sociala medier vill du ha interaktion för att få bättre räckvidd. Interaktion kan du uppmana till. Fråga lyssnarna om deras åsikter eller råd.

Vi människor har ett behov av att dela med oss av kultur. Det är tacksamt i min podcast om Arbetarlitteratur. Jag lägger ofta upp bilder på vad jag läser och får alltid många kommentarer från följare som läst böckerna och vill berätta sin åsikt.

Jag har noterat hur denna vilja att berätta ökat med tiden. Dina sociala medier är ett tillhåll som alla andra, och i varje social position gäller vissa sociala koder. Du behöver etablera en tradition av interaktivitet och närhet till lyssnarna. Be om deras åsikter och besvara dem genom att dela med dig av dina. Snart kommer du ha etablerat ett diskussionsforum. Med en närmare kontakt med lyssnarna får du också en förståelse för vilken typ av innehåll som fungerar, både i podcasten och på podcastens sociala medier.

Extra: Du bör tilltala dina följare med du. Få av oss scrollar igenom sociala-medier flöden i grupp. Oftast gör vi det själva. Därmed är “du” det naturliga tilltalet.