Om varför du ska podda på scen

Att spela in en podcast på scen är framförallt en rolig utmaning. Men det kan också vara ett effektivt sätt att marknadsföra din podcast. Dessutom kan det vara ett sätt att få inkomster.

Konkurrensen om människors uppmärksamhet på nätet är hård. Därför har allt fler företag och organisationer de senaste åren valt att i större utsträckning marknadsföra sig på stan, där ett budskap står ut mer än på nätet.

Att spela in din podcast från en scen ger dig nya lyssnare. Ofta är denna typ av arrangemang en samordning mellan olika parter, och det skadar inte att samarbeta med konkurrenter. Lyssnare kan följa fler än en podcast och delar du med dig av dina lyssnare till en annan podcast kommer också den podcasten dela med sig av sina lyssnare till dig.

Att bjuda in lyssnarna till ett evenemang kan också vara ett smart sätt att få in inkomster, bland annat genom inträde eller försäljning av merchandise på plats.

Framförallt är en inspelning på scen ett sätt att knyta närmare band till dina lyssnare och därigenom göra de mer trogna.