Om att lansera rätt

När är du redo att lansera din podcast? Ha inte för bråttom och planera lanseringsdagen noggrant. Du har bara en chans att få en bra lansering. Ett stort och gott mottagande ger förutom en bra start också energi och kraft. Efter lanseringen kommer lyssnarantalet förmodligen att stiga i långsammare takt och det kan stundtals kännas hopplöst.

Lansera en dag då inget annat händer. Din podcast får inte drunkna i flödet. Om det är regeringskris eller andra stora nyhetshändelser bör du överväga att flytta fram din publicering.

Ta hjälp av dina vänner och be dem dela dina inlägg i sociala medier. Det ger dig bättre spridning. Dela också inlägget i dina privata kanaler.

Skriv pressmeddelanden och hör av dig till medier. Särskilt om du har ett unikt och spännande ämne är chansen stor att de faktiskt skriver en artikel. Min podcast uppmärksammades i lokaltidningar, fackförbundstidningar, litterära magasin och radio.

Var modig! Många av oss gillar att skapa men blir obekväma av att andra lyssnar. Kom ihåg att det du gör är bra och intressant för andra, och för det måste du offra dig.