Om att utnyttja lyssnarna

Att uppmana lyssnarna är en av de mest effektiva strategierna för att nå ut bredare.

Be dina följare på sociala medier att sprida dina kanaler. Be dem bjuda in sina vänner och bekanta att gilla din sida. Och be dem berätta för sina vänner och bekanta även utanför nätet.

Uppmuntra också dina lyssnare att betygsätta din podcast på iTunes. Ju fler och bättre betyg din podcast får – desto mer lyssningsvärd kommer den framstå och ju mer kommer den klättra på topplistorna.

När du bygger upp din podcast har du inte sällan följare i flera olika kanaler. Ett sätt att öka antalet följare är att få dem att följa dig i alla kanaler. En del följare på Instagram har kanske inte gillat din sida på Facebook och tvärtom. Och precis som dina sociala medier är till för att locka lyssnare till podcasten kan du locka lyssnarna till dina sociala medier.

För att locka dina följare att följa dig i fler kanaler behöver du ha någonting att locka med. En tävling på Facebook som du gör reklam för i podcasten och på Instagram kan få fler att följa dig där. Du kan också erbjuda extramaterial på din Facebooksida som dina följare måste surfa in på för att se. Och har du lockat dem dit ökar chansen att de “råkar” trycka på gilla-knappen.